Hvad er et domæne og hvorfor har du brug for en?

Vi giver dig alt den information du skal bruge om domæner, så du kan tage kvalificerede beslutninger for dit brand.

6 min read

Why get a domain
Logo

Cobiros Content Team

Selv hvis du ikke har en endnu, har du sikkert hørt om et “domæne” før. Det er et vigtigt skridt mod online succes og det er absolut noget du bør overveje, når du tager din business online.

Hvad er et domæne navn?

Et domæne navn er en online adresse, hvor potentielle kunder og andre internetbrugere kan få adgang til din hjemmeside. Oftest er domæne navnet det samme som navnet for dit firma. For eksempel, er www.cobiro.com Cobiros domæne navn. Hvis dit navn er Kathrine og du sælger kanelsnegle, kunne dit domænenavn være www.kathrineskanelsnegle.com. Vi bruger domænenavne fordi de er nemmere at huske end en række tal, som ellers er det som er bag hvert domænenavn.

Hvert domæne er unikt og kan være en kombination af bogstaver, tal og have forskellige slutninger som .com, .org, .net, osv. Dog er mange af disse slutninger allerede taget eller ret dyre at købe. Derfor tilbyder vi hos Cobiro nye slutninger, som du kan bruge helt gratis - det fortæller vi mere om lidt længere nede.

Hvorfor registrere et domæne?

Der er ingen undskyldning for hvorfor man ikke er online, som ejer af en mindre virksomhed. Din business har brug for online tilstedeværelse, fordi dine kunder forventer det. Den gode nyhed er, at det aldrig har været nemmere at oprette en hjemmeside end lige præcis nu: det er endda gratis, hvis du bruger en smart website builder som Cobiros, du behøves hverken skills i kodning eller design, det klarer vi for dig, og derudover tilbyder vi en række annonceringsmuligheder for dig, som allerede er integreret i vores website builder.

Oprettelsen af din hjemmeside er dog kun første skridt. Derefter er der annoncering, SEO (Search Engine Optimization), content marketing hvis du er frisk på det, og selvfølgelig domæne registrering. Dit domæne er unikt og gør det nemmere for potentielle kunder at finde dig. Med et domæne, kan du tilføje troværdighed og professionalisme til dit brand og øger opmærksomheden på dit udvalg af produkter. Når du først har et domænenavn, er det også meget nemmere at rangere bedre i naturlige søgeresultater.

Hvilket navn skal du vælge? 

Vi anbefaler at vælge et domænenavn som er nemt for dine kunder at huske, og kort nok så det ikke er forvirrende. Du kan også prøve at indføje relevante nøgleord, hvor som eksemplet med Kathrines kanelsnegle, er indførelsen af “kanelsnegle” en god idé. Du kan bruge bogstaver såvel som tal og bindestreg, som del af dit domænenavn, bare være sikker på at andre også nemt kan finde de specielle tegn på deres keyboard når de skal taste domænenavnet ind.

Du kan også få dit brand til at skille sig ud endnu mere ved at tilføje en forlængelse som yderligere beskriver din business. Det bringer os til Cobiros nyeste produkt: gratis skræddersyede domæner.

Skil dig ud med et skræddersyet domæne 

Vi tilbyder alle vores brugere muligheden for at få et skræddersyet domæne til deres hjemmeside. Vi ved at der er mange domænenavne med forlængelser som .com, .net, .org og mange andre som allerede er taget eller koster dyre domme. Vi har derfor valgt at lave og tilbyde en liste gratis forlængelser som kan bedre reflektere dine behov.

Dette er listen af Cobiro forlængelser du kan få gratis:

 • [navnetpådinhjemmeside].smb.company 
 • [navnetpådinhjemmeside].smb.shop
 • [navnetpådinhjemmeside].smb.store
 • [navnetpådinhjemmeside].smb.site
 • [navnetpådinhjemmeside].smb.page

  Eller så kan du købe en ledig .com/.org/.net/ osv. domæne i stedet, hvis du ønsker det. 

  Læg mærke til hvordan de alle har “smb” indføjet. “Smb” står selvfølgelig for “Small and Midsize Businesses”. En lille eller mellemstørrelse business har andre IT krav og begrænsninger end de større virksomheder har. Vi ved at ejere af mindre virksomheder ikke har ubegrænset tid, budget og ressourcer dedikeret til deres IT behov, hvilket er derfor vi udvikler en række værktøjer som kan hjælpe dig overkomme disse udfordringer.

  Sådan en udfordring kan være omkostningen af at oprette en hjemmeside og registrere et skræddersyet domæne, som vil hjælpe dig skille dig ud fra mængden. Med et skræddersyet Cobiro domæne forlængelse, vil du straks skille dig ud fra andre virksomheder, hvor du stadig har et domænenavn som er nemt at huske.

  Frigør dit online potentiale

  Hos Cobiro stræber vi konstant efter at lette byrder for andre business ejere, så i kan opnå online succes. Det er grunden til at vi har udviklet en intuitiv og simpel website builder og hvorfor vi har tilføjet en hel liste af gratis domæner som du frit kan vælge imellem. Som business ejer er der altid udfordringer at se til - især i usikre tider som disse - men dét at have værktøjet til at opnå online succes, bør ikke være en af dem. 

  Det bliver ikke meget nemmere: Byg en gratis hjemmeside og registrere et domæne deri. Det er det! Nu er du klar til at tage din business til det næste niveau!

  People also read