Cobiros budmotor til Google Ads

Når den bruges korrekt, kan Google Ads øge konverteringsfrekvensen for din hjemmeside, hvilket betyder flere kunder og salg. Cobiros budmotor hjælper dine annoncer med at fungere bedre for mindre takket være dens responsive tilgang.

5 min read

Bid engine
Logo

Cobiros Content team

Hvad er Google Ads?

Google Ads er en betalt annonceringsplatform, som tilbydes af Google. Det er en måde, hvorpå du kan få dine produkter og tjenester vist øverst på Googles søgeresultater.  

Google Ads er baseret på en auktionsproces, hvor virksomheder byder på søgeord, for at få deres annoncer vist. For at byde på et søgeord, sætter du et maksimum, som du er villig til at betale for hvert klik til din hjemmeside. Dette kaldes pris per klik - Cost Per Click (CPC).

Auktionen


For hver Google-søgning, sker der en automatisk auktion i realtid. Når en person f.eks. søger på “kaffebar i København”, leder Google Ads systemet efter alle søgeord i annoncer der matcher dette søgeudtryk. Ud af disse, bliver de irrelevante resultater skjult og rangerer derefter de resterende resultater efter deres Ad Rank.

Hvad er Ad Rank?

Ad Rank er Googles måde at bestemme rækkefølgen af konkurrerende annoncer på siden med søgeresultater. Annoncer med en højere Ad Rank bliver placeret øverst, og annoncer med en lavere Ad Rank bliver placeret nederst på siden. 

Google afslører ikke den nøjagtige formel, men det fungerer nogenlunde sådan her:

Pris per klik (CPC bid): Det maksimale beløb, du er villig til at betale pr. klik for individuelle eller grupperede søgeord. 

Kvalitets Resultat (Quality Score): Alle faktorer omkring din annonce, herunder kvaliteten og relevansen af dine søgeord og destinationsside, den forventede klik frekvens (Click Through Rate, CTR), auktionens konkurrenceevne og søge konteksten (f.eks. placering , enhed og tid).

Forøge din Quality Score

Få en liste over søgeord med potentiale til at modtage de bedste resultater og få adgang til tips og tricks til at skrive en effektiv og overbevisende annonce.

Opret din annonce!

Da auktion processen gentages for hver ny søgning, kan resultaterne variere afhængigt af den aktuelle konkurrence. At se en ændring i placeringen af din annonce på siden med hver ny søgning er derfor helt normalt. 

Det højeste bud vinder ikke altid

Den første annonce i en søgemaskines resultat er ikke nødvendigvis den med det højeste bud, men den med den højeste annoncerangering. Som vi forklarede tidligere, betaler du muligvis mindre end en konkurrent, men udkonkurrerer dem og placerer højere, hvis dine annoncer er af højere kvalitet.

Hvor meget betaler du i sidste ende? 

Din faktiske CPC er det endelige beløb, du bliver opkrævet for hvert klik. Ofte vil det være mindre end det, du har angivet som dit CPC-bud, fordi du kun betaler det, der er minimalt nødvendigt for at overskride tærskelværdien af Ad Rank og din konkurrents Ad Rank. Hvis der er ingen konkurrenter rangeret under dig, betaler du kun den reserverede pris.

Vi hjælper dig med at vinde auktionen! 

Cobiros sofistikerede budmotorteknologi forbedrer din Google Ads-strategi ved at optimere din budgivings tilgang som forberedelse til en auktion. Det hjælper med at øge din CTR ved at holde dine CPC’er så lave som muligt og samtidig levere bedre resultater for dine annoncer. 

Sådan virker Cobiros budmotor

Cobiros budmotor følger en regelbaseret metod, hvor dit bud skræddersyes ud fra bestemte opfyldte kriterier. Logikken er baseret på tidligere data, hvilket muliggør hurtige beslutninger og bedømmelser, der er afgørende for Google Ads auktioner. Det hele foregår automatisk, så du behøver ikke at gøre noget.

Sådan kommer du i gang

Din første annonce får muligvis ikke så mange visninger i søgeresultaterne, i første omgang. For at hjælpe dig med dette, justerer vi din CPC baseret på et sæt definerede kriterier. Hvis du f.eks. har et lavere Quality Score, kan vi øge din CPC med 20% for at hjælpe dig med at fungere bedre på en auktion. Hvis din annonce har en høj Quality Score, men ikke får eksponeringer, kan vi hæve din CPC til 70% af det anslåede topbud (hvilket er det bud, du sandsynligvis skal angive for at din annonce skal vises øverst på første side),

Vi sørger for, at du ikke betaler for meget for bud og hjælper dig med at finde en god balance mellem en position iblandt de øverste resulater, og at være placeret som den aller øverste. Hvert segment er anderledes, men nogle gange kan top-positionen være dyrere end nødvendigt.

Det er også vigtigt at sikre, at dine bud ikke er for lave, da dette reducerer muligheden for at nå tærskelværdien for annoncerangering for at konkurrere. Hvis de bedømmes for at være for lave i pris, forhøjes dit bud med et tilstrækkeligt beløb. 

Det er værd at notere, at den aldrig vil overstige det maksimale CPC du er villig til at betale.

Kom i gang med at annoncere nu.

Hold dine annoncer optimeret

Når der er tilstrækkelig information, f.eks. et bestemt antal klik eller visninger, hjælper Cobiros budmotor med at holde dine annoncer optimeret. 

Maksimering af klik: Når du oplever højere CPC, reducerer vi den CPC du oprindeligt gik efter, med en bestemt procentdel. I det at vi forhindrer dig i at betale for meget, står du tilbage med luft i budgettet, som kan bruges på flere klik.  

Maksimér konvertering: Som du opnår en højere omkostning pr. Konvertering (CPA), kan det også være nødvendigt at reducere dette tilsvarende af samme grund. 

Bremsefunktion: Dine søgeord sættes på pause, hvis de generer mange indtryk, men ikke får klik, hvilket tyder på at disse specifikke søgeord ikke er relevante for din målgruppe. Du er måske godt positioneret til “te”, men du sælger faktisk en bestemt slags te til en medicinsk tilstand, og dermed vil du måske ikke få særlig meget ud af dette søgeord.

Vind flere auktioner - kom i gang nu!

People also read