Grundstenene for SEO: Googles søge-algoritmer forklaret

For hver online søgning, er der potentielt millioner af hjemmesider, der indeholder det, som søgeren leder efter. For at dechifrere, hvilke resultater der giver mest værdi, bruger Google Søgning algoritmer, som er baserede på bestemte faktorer. Find ud af, hvad de er, og hvordan du kan bruge dem til din fordel.

Growth

7 min read

algorithm

Cobiro's Content Team

Dette er den fjerde artikel i vores serie, der ser på grundstenene for SEO. Tag et kig på vores andre artikler som opsæt din hjemmeside til SEO, at skrive overbevisende indhold og skab en linkbuilding strategi. 

Hvad er en algoritme?

En algoritme er en logikbaseret, trin-for-trin handling som løser et bestemt problem. I Googles tilfælde er det processen med at levere søgeresultater, der giver mening for den, der søger. Googles rangeringssystemer søger blandt milliarder af hjemmesider i sit indeks for at finde de mest relevante og nyttige - hvilket altsammen foregår på et splitsekund. Disse rangordning systemer består af en hel række af algoritmer, frem for blot én.

De fem rangeringsfaktorer

For at levere de mest relevante informationer ser Googles algoritmer på fem faktorer, når nogen udfører en søgning. Den betydning de giver til hver, afhænger af forespørgslens art. Hvis nogen søger efter de seneste filmnyheder, vil det lægge større vægt på 'frisk' indhold, det vil sige indhold, der er nyt eller nyligt opdateret. Hvis nogen søger råd om ekstra hårde biler, prioriterere de hjemmesider, der er anerkendt som pålidelige og troværdige.

1. Forespørgslens betydning

For at levere relevante resultater, er Googles sprogmodeller bygget til at finde ud af, hvilke kategorier af ord de skal slå op i sit indeks. De vurderer hvad ordene betyder i det daglige sprog, hensigten med søgningen (hvis en søger leder efter en definition, anmeldelse eller specifik ting) og behovet for aktuelt indhold - for eksempel, de seneste superliga stats.

2. Relevans af hjemmesider

Googles algoritmer kigger på indholdet af hjemmesider for at afgøre, om siden indeholder den information, som den søgende leder efter. Det er her, nøgleord kommer i spil. Hvis din hjemmeside indeholder de samme ord som det, der er i søgeforespørgslen, er der større sandsynlighed for, at oplysningerne er relevante og har derfor større chance for at blive rangeret godt.

3. Kvaliteten af indholdet

Søgealgoritmer lægger også stor vægt på at levere pålidelige kilder ved at gennemgå et emnes ekspertise, autoritet og troværdighed. De gør det ved at lede efter hjemmesider, som andre brugere ser ud til at værdsætte for lignende forespørgsler. Disse beviser er indsamlet i form af backlinks. Backlinks er hvor andre hjemmesider indeholder links til din hjemmeside, og Googles algoritme analyserer både mængden og kvaliteten af ​​disse, når de søger efter sider.

Lær hvordan man skaber en effektiv linkbuilding strategi 

4. Anvendeligheden af hjemmesider

Hvor nemme og tilgængelige hjemmesider er at bruge, er et væstenligt fokus, når det skal afgøres, hvilke hjemmesider der skal rangeres. Googles algoritmer leder efter indikationer på, at en hjemmesider vil formatere korrekt på tværs af alle browsere, om det vil fungere på alle typer enheder, hvor hurtig sideindlæsningstiden er, og hvor sikker den er.

5. Kontekst og indstillinger

Søgeresultater påvirkes af søgerens individuelle omstændigheder og præferencer. Google bruger oplysninger såsom placering, søgehistorik og indstillinger til at hjælpe med at skræddersye sine søgeresultater på det givne tidspunkt. Så hvis du søger efter 'bedste restauranter', vil de, der er i nærheden af ​​dig, sandsynligvis blive vist i søgeresultaterne.

Brug vores gratis SEO app til at optimere din rangering. 

Google opdaterer sine algoritmer hele tiden 

Efterhånden som søgeadfærd udvikler sig, udvikler teknologien der understøtter den også. Hvis vi tager stigningen i mobilsøgninger som eksempel, har dette ført til, at folk leder efter information tæt på, hvor de bor, hvilket har påvirket den type information, de forventer at modtage. Andre problemer som spamming, indhold af lav kvalitet og upålidelige backlinks betyder, at algoritmerne opdateres løbende.

Mange af opdateringerne sker problemfrit i baggrunden, men der er få men store, der sker engang i mellem, som kan have en varig indflydelse på SEO-strategien. Her er Googles arkiv over alle de søgeopdateringer, der har fundet sted siden 2005.

Udforsk Googles seneste opdatering af webside-oplevelsen 

Sådan holder du dig på forkant

Det kan være svært at forudsige, hvad de fremtidige ændringer vil være, men det er værd at huske på, at søgemaskiner er designet til at tjene folk. Googles mål er at give den bedst mulige brugeroplevelse, så med det i tankerne, har vi samlet et par forslag til, hvordan du holder din hjemmeside konkurrencedygtig.

Tænk på den naturlige karakter af din virksomhed

Det er værd at reflektere over, hvad din virksomhed forsøger at opnå, fra et online perspektiv. Hvis det leverer de seneste nyheder og branche-oplysninger, skal du sørge for, at der er et sundt udbud af frisk indhold, der løbende holdes opdateret. Hvis du placerer det som en tankeleder, skal du fokusere på din linkstrategi for at opbygge autoritet. Dermed ikke sagt, at andre områder af din SEO-strategi skal negligeres, men det er aldrig en dårlig idé at fokusere på dine styrker.

Udforsk vores 5-punkts guide for at forbedre din SEO performance.

Adoptér en mobil-først-tankegang

I 2020 tog mobile enheder en andel på 51,6% af webtrafikken, en stigning fra 35,1% i 2015. Mobilen er kommet for at blive, så det er vigtigt, at din hjemmeside er sat op til at udføre mobilsøgninger, hvilket vil hjælpe Googles algoritme med at finde og rangordne det. For at forbedre chancerne, bør du holde tingene enkelt. En ren, velholdt hjemmeside, som er nem at navigere rundt på, er mere tilbøjeligt til at klare sig godt. Det er også vigtigt at holde dit indhold klart og tilgængeligt, skræddersyet til mindre enheder.

Få brugbart råd til at skabe virkningsfuldt, SEO-optimeret indhold.

Byg en hurtig hjemmeside

At have en hurtig hjemmeside er tæt forbundet med Googles stræben efter at skabe den bedst mulige brugeroplevelse, og det betyder, at den nemmere kan crawle (tjekke for opdateringer) den, hvilket hjælper dens indeksering. Det giver også forretningsmæssig mening. Vi ved, at for hvert sekund forsinkelse i mobilsideindlæsning, kan konverteringer falde med op til 20%, så fokus på din hjemmesides hastighed kan være enormt belønningsfuldt.

Lav en lynhurtig JAMstack hjemmeside, helt gratis. Hverken kodning eller installering er nødvendig.

Overvej at bruge Google Ads

Vi bevæger os væk fra emnet nu (det er altid gratis at blive vist på søgningsfortegnelser - ingen kan betale sig frem til en bedre placering), men hvis din virksomhed har et annonceringsbudget, er det værd at overveje at investere i Google Ads. Disse giver dig mulighed for at byde på søgeord (via en auktionsproces) for at vise annoncer øverst i søgeresultaterne, som derefter vises til brugere, der har søgt efter disse søgeord.

Lær mere om Google Ads og hvordan Cobiros budmotor kan hjælpe dig med at vinde bud auktionen.

Konklusion

Nu er du forhåbentligt mere opdateret på, hvordan Googles søgealgoritmer fungerer. Hvis du nogensinde er i tvivl, skal du bare huske at sætte dig i brugerens sted så de dermed er i centrum af alt, hvad du gør. Hvis du kan forstå, hvad deres behov er, og forme dit indhold omkring dem, er der gode chancer for at du snart vil se bedre resultater.

Ludzie też czytają

Zacznij za darmo już dziś!

Zacznij za darmo już dziś!

Zacznij za darmo już dziś!