Sådan vælger du det perfekte domænenavn

Vi har lavet denne lille guide til, hvordan du vælger et godt domænenavn.

Niezbędne

7 min read

domain name

Cobiro's Content Team

Et af de første skridt til at skabe en succesfuld online tilstedeværelse er at have en hjemmeside med et professionelt domæne. Men hvordan vælger du det perfekte domænenavn? Det skal være nemt at huske, afspejle dine kerneværdier og kommunikere, hvad dit brand handler om. Eller måske burde du bare fokusere på en af ​​de faktorer?

Læs videre for at finde ud af de bedste foretagelser, når du vælger et domænenavn til din virksomhed.

Har du ikke en hjemmeside endnu? Få en gratis ved at bruge Cobiros intuitive website builder.

Hvad er et domænenavn?

Et domænenavn er din hjemmesides online adresse. Det er her besøgende og søgemaskiner kan finde dig, og det er knyttet til din IP-adresse. Ingen kan have præcis det samme domænenavn som det du vælger.

Det består af det unikke navn du vælger plus et top-level domæne (TLD), som er slutdelen af ​​domænenavnet - normalt .com/.org/.net eller lignende. Det mest almindeligt anvendte er selvfølgelig .com TLD, der er afledt af kommerciel, hvorimod .gov for eksempel er afledt af regering, og .edu kommer fra ordet uddannelse. Der er også mange geo-målrettede TLD'er (tænk på de landespecifikke koder som .de for Tyskland eller .dk for Danmark). Selvom en .com domæneudvidelse er nem at genkende, er den også ret generisk - og der er ikke så mange gode navne, der slutter med .com tilbage at vælge imellem, medmindre du er klar til at betale mere end en pæn krone for det.

Nogle gange er det rigtige valg for dig at vælge en mere unik TLD. Cobiro tilbyder disse fem TLD'er, som alle er gratis:

 • [dithjemmesidenavn].smb.virksomhed
 • [dithjemmesidenavn].smb.shop
 • [dithjemmesidenavn].smb.butik
 • [dithjemmesidenavn].smb.site
 • [dithjemmesidenavn].smb.side

Hvad udgør et godt domænenavn?

Der er ingen specifik formel for at vælge gode domænenavne, men visse nyttige retningslinjer vil gøre navnejagten en smule lettere. Dette er de faktorer, vi foreslår at tage i betragtning:

 • Gør det ‘brandable’. Domænenavne skal være nemme at huske, men ikke lyde for generiske.
 • Undgå bindestreger og tal, medmindre det er et integreret del af dit firmanavn.
 • Din hjemmeside er mere tilbøjelig til at præstere bedre, når dit domænenavn giver besøgende og søgemaskiner en idé om, hvad din virksomhed handler om. Er du frisør? Så giver det mening at inkludere det som en del af dit valgte navn.
 • Brug et stærkt, bredt søgeord som en del af dit domænenavn – hvis det er muligt. At få et nøgleord omtale kan sikre en bedre placering for din hjemmeside og hjælpe med at afklare, hvad din hjemmeside handler om. Men nøgleord der har stor konkurrence, leverer muligvis ikke de resultater du ønsker, så vær bare opmærksom på, at det ikke altid er det bedste mål at have.

Et godt domænenavn giver folk en idé om, hvad din hjemmeside, og dermed din virksomhed, forsøger at kommunikere og kan tilbyde. Hvis du kan skabe den slags øjeblikkelig genkendelse alene med navnet, er du godt på vej til at opnå online succes.

Sådan vælger du det bedst egnede domænenavn til din virksomhed

Som vi nævnte tidligere, er der ingen perfekt opskrift på at vælge det bedste domænenavn. Bare rolig, det er helt okay. Det, du vælger, skulle i sidste ende give mening for dig og din virksomhed – men det hjælper hvis du overvejer, hvad dine besøgende og søgemaskiner kigger efter.

Dette er de trin, du bør tage for at gøre dit domænenavn så effektivt som muligt:

 1. Undersøg stærke nøgleord relateret til din virksomhed og branche, og inkorporer et eller flere nøgleord i din endelige beslutning. 
 2. Find en passende TLD, der repræsenterer din virksomhed. Hvis du er usikker på, hvad du skal kigge efter, uddeler Cobiro en håndfuld gratis, unikke TLD'er, der er velegnede til virksomhedsejere. Få mere at vide i denne virksomhedsopdatering
 3. Sørg for, at dit navn er kort, præcist og nemt at både udtale og skrive. Hvis folk ikke kan udtale eller stave dit domænenavn, hvordan vil de så huske det?
 4. Find noget, der er unikt og mindeværdigt.

Er du stadig ikke helt sikker på, hvad du skal kalde din hjemmeside? Så foreslår vi, at du tjekker forskellige virksomhedsblogs og domænenavnsgeneratorer (såsom Domain Wheel eller Name Mesh) for at støtte dig i din brainstorming. Generatorer kan også foreslå nøgleord og se, hvilke domæner der er tilgængelige. Skriv en liste over passende navne ned, og bed dine venner om at vælge det, der præsenterer dit brand bedst og er let at udtale og huske.

Det skal være nemt at gå online

Måske faldt du over denne artikel, fordi du allerede har en virksomhed med en hjemmeside, som du lancerer online; måske er du lige ved at starte dit brand op. Uanset hvad, har du brug for en hjemmeside, der er nemt at vedligeholde, super sikkert og selvfølgelig hurtigt nok til at imponere selv de mest kræsne webbrugere. Der er mange muligheder derude, og måske har du allerede valgt din website builder, men hvis ikke, så har vi et godt tilbud.

Cobiros website builder er gratis at bruge og bygget på JAMstack-principper. Hvad er det? JAMstack er en moderne webudviklingstilgang, der gør hjemmesider hurtigere og mere sikre, end andre, mere traditionelle strategier (såsom WordPress, SquareSpace eller Drupal). Læs om det grundlæggende i JAMstack for at få et overblik over denne innovative tilgang.

Uanset hvad du vælger til din hjemmeside, har du brug for et domænenavn. Forhåbentlig hjalp denne artikel med at dække nogle af de nemme trin, du kan tage for at finde det navn, der passer til dig. Mens du tænker på et iørefaldende navn, så tag et kig på, hvad du i hvert fald ikke skal kalde din hjemmeside.

Når du er færdig med at søge efter det perfekte navn, hvorfor så ikke få en gratis domæneudvidelse med Cobiro? Spar omkostningerne det tager at bygge en hjemmeside og køb af domæne, ved at gå med Cobiros Cobiros gratis website builder og en af ​​flere gratis domæneudvidelser.

Ludzie też czytają

Zacznij za darmo już dziś!

Zacznij za darmo już dziś!

Zacznij za darmo już dziś!