Forskellen mellem organisk og betalt markedsføring

Du har sikkert hørt udtrykkene “organisk” vs “betalt” i marketing-verdenen. Men hvad betyder de? Og hvilken er den rigtige til dine marketing handlinger?

Growth

6 min read

Reach

Eline Ellesgaard

Direktør for Betalt Marketing

Google behandler mere end 40,000 søgninger i gennemsnit hvert sekund. For hver søgning har du som sælger mulighed for at nå brugeren. Men hvordan?

I marketing verdenen taler vi normalt om to typer “rækkevidde”: organisk og betalt rækkevidde. For at forstå, hvordan disse to former for annoncering kan gavne dig, vil jeg først forklare forskellen mellem organisk og betalt marketing på Google og Facebook, og hvornår jeg skal implementere hver strategi.

Hvad betyder rækkevidde? 

Annoncører og marketing folk ønsker at nå ud til folk med deres budskaber. Rækkevidde definerer det samlede antal mennesker, som har set din annonce eller indhold. Desto bredere rækkevidde, desto flere mennesker vil have set din annonce. Og jo mere begrænset den er, jo færre vil have set det.

Hvad er betalt markedsføring?

Betalt markedsføring eller betalt rækkevidde er præcis, hvad det lyder som. Du betaler annonce platforme for at vise dine annoncer til potentielle kunder. Betalte annoncer findes typisk i Googles søgeresultater øverst, og på Facebook kan du finde dem som sponsorerede billeder og videoer i dit feed.

Fordelene ved at have betalte marketing kampagner er mange. Det er en hurtig måde at få mere webtrafik til din side, og du betaler kun, når folk klikker på din annonce. Dette er også kendt som pay-per-click annoncering (PPC) og det er en fantastisk måde at tiltrække nye kunder på et kontrolleret budget. Med betalte annoncer kan du definere dine målgruppesegmenter og målrette dem direkte. Resultaterne er synline, selv en time efter publicering af dine annoncer.

Der er mange platforme, som du kan bruge til at oprette betalte marketingkampagner. Mange af disse platforme kan dog være komplekse for en begynder i marketing. Vælg en platform, der har et enkelt overblik og ikke har for mange kompleksiteter.

Prøv Cobiro og begynd at oprette betalte marketing-kampagner nu. Det er så let, alle kan gøre det!

Sæt et budget

Når du beslutter dig for at starte betalt markedsføring, er du måske nysgerrig efter hvor mange penge du skal bruge. En fordel ved PPC-marketing er, at du kun betaler når folk klikker på din annonce. Både Google Ads og Facebook Ads giver dig mulighed for at definere dit maksimale daglige budget, så du har kontrol over dine annonceringsudgifter.

Du kan starte med så lidt som $10 om dagen, og du kan øge eller reducere dit daglige budget, når som helst. I mange tilfælde vil $10 ikke række særlig langt, da PPC prisen afhænger af flere faktorer såsom industri, konkurrence og kvaliteten af dine annoncer. Prisen pr klik er oftest højere hvis der er mange konkurrenter som  reklamerer for de samme produkter som dig eller har den samme målgruppe.

Hvad er organisk rækkevidde?

Organisk marketing er mere afhængig af tid end penge. I modsætning til betalt markedsføring, er organisk markedsføring ikke baseret på brug af penge. På Google finder du de organiske resultater under de betalte annoncer, og Facebook finder du opslag med billeder, videoer eller tekst opdateringer fra virksomheder, i dit feed.

Organisk marketing er en investering for at øge din online tilstedeværelse over tid. Du kan opbygge din organiske tilstedeværelse ved at tilføje mere indhold til din hjemmeside og sociale medier, skrive blogartikler med mange relevante søgeord og huske at implementere ‘link-building’ for at øge din SEO-rank.

Vil du have en gratis SEO-evaluering af din hjemmeside? Prøv Cobiros SEO-værktøj her.

Så hvornår skal du overveje hver mulighed?

Afhængigt af den tilstand din business er i og de ressourcer du har til rådighed, har du sandsynligvis en anden tilgang til marketing. Men balanceringen af de to er afgørende for din digitale marketingstrategi.

Beltalt markedsføring er fantastisk til at nå et bredere publikum og tiltrækker kunder meget hurtigt. Organisk rækkevidde er derimod god til at opbygge tillidsfulde relationer med dine kunder. Så disse to markedsføring metoder bør ikke opdeles, da de supplerer hinanden meget godt. Implementering af begge former for marketing hjælper dig med at få en vellykket online annoncering strategi, både på lang sigt og på kort sigt. 

Hvis du er interesseret i at vide mere om Cobiros marketing platform vs. Google Ads, kan du læse denne artikel, som jeg skrev for nyligt.Ludzie też czytają

Zacznij za darmo już dziś!

Zacznij za darmo już dziś!

Zacznij za darmo już dziś!