Byg bæredygtige hjemmesider med Cobiro

Du kan blive helt overrasket over at høre, at internettet er ansvarlig for omkring 1 milliard tons drivhusgasser hvert år. Som et SaaS firma, har vi et ønske om at reducere vores CO2-fodaftryk, hvilket er grunden til at vi har valgt en anden tilgang til oprettelsen og opbygningen af en hjemmeside.

Innowacje

4 min read

Sustainable websites

Cobiro's Content Team

Alle handlinger som udføres online, har omkostninger for miljøet. Meget af det er på grund af den elektricitet, som er nødvendig, for at drive og give strøm til elektroniske enheder, men en stor mængde kommer fra de store servere, der gemmer indholdet til når vi skal bruge det. 

Cobiro anvender JAMstack tilgangen, som betyder at dens CO2-fodaftryk er meget mindre end det traditionelle hjemmeside system.

Vidste du det?

Hver hjemmeside som er bygget med Cobiro er en JAMstack hjemmeside, som gør det til det bæredygtige valg for dig og dine kunder.

JAMstack vs traditionelle hjemmesider

Hjemmesider leverer indhold til besøgende via servere.

Hvis vi tager et traditionelt “Content Management System”, såsom Wordpress, er den afhængig af en enkelt oprindelse-server, til at håndtere alle anmodninger. Det betyder, at hver enkelt interaktion en besøgende på hjemmesiden foretager, såsom at indlæse en ny side, skal dataene sendes og hentes fra oprindelse-serveren.

En JAMstack hjemmeside er bygget på forhånd og er serverløs. Med andre ord, bliver indholdet genereret på forhånd og distribueret via et Content Delivery Network (CDN) - som kun bruges når det er nødvendigt - som sparer værdifuld tid og ressourcer.

Hvad er et CDN?

JAMstack hjemmesider bruger et CDN til at levere indhold til brugeren af hjemmesiden. Et CDN er et globalt netværk af datapunkter, som samarbejder for at reducere distancen som indholdet af hjemmesiden skal rejse, for at nå til slutbrugeren. 

Et CDN gemmer en cachelagret version af indholdet af din hjemmeside (den statiske del) i adskillige data centre over hele verden. Når brugeren af hjemmesiden fremsætter en anmodning, samles det cache lagrede indhold fra det nærmeste center, fremfor at lave en returrejse til hjemmesidens oprindelse-server.

Så for eksempel, hvis en person i USA ser din dansk hostede hjemmeside, vil alt indhold de ser, blive tilgået fra et datacenter i Danmark frem for USA. 

Reduktion af energiforbrug

JAMstacks “handlings-drevet” tilgang til leveringen af indhold, hvor det kun kører når det er påkrævet, og henter indhold fra et datacenter tættest på brugeren af hjemmesiden, betyder at det kun bruger en brøkdel af den energi det ellers vil tage, hvis man brugte den traditionelle tilgang. 

Derudover, er det ikke kun bedre for miljøet, men det giver faktisk en fremragende burger oplevelse. Hjemmesiden indlæser ekstremt hurtigt og de er mere sikre.

Forestil dig mulighederne for et internet, som kun består af JAMstack hjemmesider!

Læs Cobiros guide til JAMstack

Bæredygtige hjemmeside hosting   

Hjemmesider bygget med Cobiro er hosted gennem Cloudflares CDN, som også går meget op i at reducere deres CO2-fodaftryk.

De er på en mission til at drive internettet med ingen CO2-emissioner i 2025 og desuden fjerne alt historisk kulstof, som dets globale netværk har udledt, siden virksomheden blev grundlagt. 

Udover at forsyne sine data centre med vedvarende energi, planlægger Cloudflare også at hjælpe kunder forstå deres individuelle CO2-fodaftryk og omtrentlige besparelser i forhold til internet gennemsnit. Hold øje med dette!

Byg en bæredygtig hjemmeside med Cobiro

Hver hjemmeside som er bygget med Cobiro, er en JAMstack hjemmeside. Så du kan være sikker på at arkitekturen som giver energien, er god ved miljøet og alle nye besøgende som får adgang til det, vil også bruge den mest bæredygtige metode. 

Lav en hjemmeside på få minutter: ingen kodning er krævet.

Ludzie też czytają

Zacznij za darmo już dziś!

Zacznij za darmo już dziś!

Zacznij za darmo już dziś!