Grundstenene for SEO: Fra nybegynder til professionel på fem trin

Hvis din virksomhed er afhængig af, at folk finder dig på internettet, skal SEO (Search Engine Optimization) være på din prioriteringsliste. Det kan dog tage lidt tid før du får resultater. Find ud af, hvad SEO er, hvorfor det er vigtigt, og hvordan du laver en langsigtet plan, der kan få din hjemmeside til at blomstre.

Wachstum

5 min read

seo fundamentals

Cobiro's Content Team

Dette er den første artikel i vores serie, der vil fokusere på det grundlæggende i SEO. Tag et kig på andre artikler om hvordan du skriver overbevisende indhold, opretter en link-building strategi, og forstår Google algoritmen.   

Hvad er SEO?

SEO er et akronym, der betyder ''Søgemaskineoptimering'' (''Search Engine Optimization'' på engelsk). Det er processen for at lave ændringer på din hjemmeside og indhold, så den kan klare sig bedre i søgeresultaterne, hvilket betyder, at kvaliteten og kvantiteten af ​​din webtrafik vil stige. SEO retter sig kun mod ubetalt (organisk) webtrafik, som kan komme fra forskellige kilder, herunder billed-, stemme- og videosøgning.

Lær mere om forskellen mellem betalt og ubetalt webtrafik i denne korte artikel

Hvordan fungerer søgemaskiner?

Hvis vi tager Google som eksempel, ønsker de at levere den bedst mulige service til sine brugere. Dette gøres ved at kompilere søgeresultaterne, der giver det, brugeren leder efter. Når nogen søger efter et bestemt ord eller udtryk, analyserer Googles komplekse algoritmer websider, der opfylder bestemte kriterier (såsom relevans, kvalitet og placering), før de vælger dem, som de anser for at være mest relevante at vise i søgeresultaterne.

Hvorfor skal du prioritere SEO?

I 2021 vil der være 5,3 milliarder internetbrugere i verden, op fra 3,9 milliarder i 2018. Hvis du vil opnå online succes, bliver du nødt til at investere tid og energi i SEO. Den gode nyhed er, at det tvinger dig til at fokusere på, hvad du forsøger at opnå, hvordan du gør det, og hvem du taler med, hvilket kan betale sig i det lange løb.

Sådan konfigurerer du din hjemmeside til SEO

SEO kan opdeles i to dele: On-page SEO og off-page SEO. On-page SEO består af faktorer, som du kan kontrollere, såsom indhold, hastighed og billeder, mens off-page SEO involverer aktiviteter, der tiltrækker webtrafik og berømmelse til din hjemmeside, såsom linkbuilding og aktiviteter på sociale netværk.

Vi har taget elementer af begge dele og sat dem sammen i en liste over vigtige og praktiske tips.

1. Forstå det grundlæggende

Det er værd at lave en SEO-audit af din hjemmeside for at finde ud af, hvor SEO-fejlene på siden er. Dette omfatter at sikre, at sidetitler, metatitler, billedbeskrivelser, sidelængde og URL'er er korrekte og indeholder de korrekte oplysninger.

Disse elementer er grundstenene i en succesfuld SEO-strategi, så det er vigtigt, at de er rigtige fra starten. Fokuser på at gøre dine titler og beskrivelser så overbevisende som muligt, da det er dem, som tiltrækker brugere til din hjemmeside fra søgeresultaterne.

Cobiros SEO-app analyserer din hjemmeside og giver en rapport med forklaringer og forslag til områder, der kan forbedres. Opret en konto for at komme i gang nu.

2. Skab overbevisende indhold

Selvom du bliver nødt til at inkludere de søgeord som folk leder efter, i din kopi eller tekst, bør de ikke ødelægge kvaliteten af ​​indholdet. Google er mere tilbøjelige til at rangere din webside, hvis indholdet er relevant, originalt og har et specifikt formål, der præsenteres i et klart og logisk format.

En effektiv SEO-strategi bør tage hensyn til publikum. Når du ved, hvem du skriver til og hvorfor, er det nemmere at skabe indhold. Vores artikel om, hvordan man skriver fantastisk indhold, giver nyttige tips til at skabe kraftfulde, SEO-optimerede artikler.

3. Opret backlinks af høj kvalitet

Backlinks er hvor andre websider indeholder hyperlinks til din hjemmeside. De er nøglen til at udvikle domæneautoritet - en hjemmesides evne til at rangere højt på søgemaskinens resultatsider. De fortæller søgemaskinerne, at andre kilder har tillid til din side, hvilket forbedrer dine chancer for at rangere højt.

Linkbuilding er en SEO strategi. Du kan have en fantastisk hjemmeside, som folk kan finde og bruge, men det betyder ikke, at du kommer til at overgå konkurrenterne. Til det skal du skabe autoritet. Vi forklarer, hvordan du gør det i vores artikel om linkbuilding.

4. Sørg for, at din hjemmeside er hurtig

Hastighed er alt, især når det kommer til SEO. Google tager det i betragtning for sin placering, og hurtigere hjemmesider analyseres nemmere af bots, når de opdager nyt og opdateret indhold. Hastighed er også en nøglefaktor i at øge antallet af konverteringer. Halvering af hjemmesidens indlæsningstid hjalp en købmand med at øge salg med 13%.

Cobiros website builder er bygget på JAMstack-principper og distribueret gennem et CDN (Content Distribution Network). Dette betyder, at indhold leveres med lysets hastighed, og siderne indlæses typisk på mindre end et sekund. Kom i gang nu.

5. Forenkle brugeroplevelsen

I de fleste tilfælde ønsker du, at din hjemmesides besøgende skal foretage en bestemt handling, såsom at foretage et køb eller give deres kontaktoplysninger. At få dem der skal være nemt og ligetil.

Sigt ikke efter mere end fire eller fem faner på din navigationslinje, og tilføj links til andre sider i dit indhold, så brugerne nemt kan fortsætte deres rejse. Der er ikke noget værre end at have en hjemmeside, der er svær at navigere og har forældet indhold begravet på undersider.

Google annoncerede for nylig, at det vil begynde at evaluere brugernes sideoplevelse som en del af sine rangerings algoritmer. Tanken er at gøre weboplevelsen mere mobilvenlig og behagelig, så det er værd at fokusere på dette område.

Konklusion

Som du sikkert har bemærket, er der et overlap mellem ovenstående områder. At have en hurtig hjemmeside hjælper markant en god brugeroplevelse, og at få flere backlinks afhænger af, om dit indhold f.eks. er af kvalitet. SEO er en løbende proces med mange bevægelige dele, men at håndtere hver enkelt individuelt og samtidig tage et kig på det store billede kan hjælpe med at gøre processen mere overskuelig.

Leute lesen auch

Starten Sie noch heute kostenlos!

Starten Sie noch heute kostenlos!

Starten Sie noch heute kostenlos!