Grundstenene af JAMstack: Hvad er JAMstack?

JAMstack er en moderne tilgang til web-udvikling for at bygge hurtige, skalerbare og sikre hjemmesider. Denne artikel handler om fundamentet af JAMstack.

Tools and services

Tips and inspiration

6 min read

All about JAMStack

Cobiros Content Team

Du har vel hørt om content management system (CMS) WordPress? Det var det helt store i 00’erne og millionvis af hjemmesider er bygget på det system. I 10’erne, tog tjenester som Squarespace over markedet for byggelsen af hjemmesider. Men de der ønsker et system som er hurtig og nem at have at gøre med, er der nu endnu bedre på markedet: JAMstack.

Byggelsen af en hjemmeside

Enhver seriøs business har brug for en professionel hjemmeside. Du kan vælge imellem en administreret hjemmesiden, som Medium eller Squarespace, som blot er for at udgive noget, eller en self-hosted hjemmeside som WordPress, hvor du styrer SEO, hosting, vedligeholdelse, osv. Der er minimal kreativ frihed i den første mulighed, og den anden tager overbelastende meget tid.

Men der er faktisk en tredje mulighed. Ja, du gættede korrekt: JAMstack. JAMstack er en statisk HTML side som bliver ombygget hver gang du opdaterer indholdet og derefter distribueres direkte til et CDN. Da det blot er statiske-sider, der leveres direkte til et CDN, er JAMstack hjemmesider utrolig hurtige, hvor de ofte har en loade-tid på under 1 sekund. 53% af mobil besøgende forlader hjemmesiden hvis siden tager mere end 3 sekunder om at loade, bare for at give dig en idé.  

Byg en gratis JAMstack hjemmeside nu. Det er hurtigt, sikkert og bedre!

Hvad er JAMstack?

JAMstack står for JavaScript, Application Programming Interfaces (APIs), og markup. Det er en moderne tilgang til web-udvikling, som lader front-end udviklere at bygge hjemmeside uden at skulle bruge en back-end server.

Hvorfor mon det er en god ting, spørger du måske. Det skyldes, at i stedet for en back-end server, som består af en database, server og applikation, kan udviklere bruge API’er til at muliggøre forbindelser mellem front-end strukturer. Nemmere og hurtigere.

Det traditionelle workflow fungerer sådan her:

  • Brugere anmoder om at indlæse en side, der præsenteres gennem en kompliceret interaktion mellem database, back-end kode, browser, server og mere.
  • Databasen skal konstant opdateres for at vise det nyeste indhold.
  • Indholdsopdateringer leveres til brugeren via traditionelle content management systems (CMS), som f.eks. WordPress eller Squarespace.

Det kræver mange trin for at give brugeren adgang til det nyeste indhold. Desuden tager disse trin tid og præsenterer flere udfordringer og muligheder for sikkerhedsbrud.

JAMstack workflowet fungerer sådan her:

  • Brugere anmoder om at indlæse en side. Den anmodede fil sendes direkte til browseren fra et CDN.
  • Indholdsopdateringer er lavet i et CMS, hvorefter det er forhånds-sammensat til en Javascript og markup.

Fordelene ved JAMstack-sider

Som vi nævnte tidligere, er JAMstack-sider statiske sider, som består af en samling af HTML filer, som repræsentere en reel hjemmeside. Den statiske layout gør JAMstack-sider skalerbare og ultra sikre, da de ikke er forbundet til databaser, som er tilbøjelige til at få cyberangreb.

Du kan bygge lige den slags hjemmeside du vil have. Men du får sikkert brug for en udvikler såvel som en marketingsekspert, til at hjælpe dig med at få reklamer oppe at køre, opnå optimal SEO og SEM, og meget mere. Selv en hjemmeside bygget på JAMstack principper kræver viden fra en udvikler til at konfigurere det; medmindre der findes en JAMstack website builder med alt det du skal bruge og kunne tænke dig? Heldige dig, vi har nemlig lige bygget en!

Cobiros website builder

Du kan få alle fordelene ved en JAMstack hjemmeside, uden at skulle døje med oplæring af kodning. Når du bygger en hjemmeside gennem Cobiro, er den automatisk klar til marketing. Du kan bruge din hjemmeside fra starten og promovere din business når du vil. Du behøver ikke en baggrund i marketing eller nogle som helst kodning skills.

Du behøver ikke forstå alt det her med infrastruktur og arkitektur for at bygge din JAMstack hjemmeside. Det er bare så du forstår hvorfor vi har valgt at bygge en anderledes og innovativ website builder, i forhold til alt andet på markedet.

Kunne du tænke dig at vide mere om vores website builder, så tag et kig på denne artikel.

Konklusion

Brugere forventer hurtige og sikre hjemmesider. Tænk på dine kunder. Hvis din hjemmeside ikke loader hurtigt nok, eller din kundes økonomiske oplysninger er kompromitteret, tror du så de vil fortsætte med at være din kunde? Nej. Kunder vender ikke tilbage til hjemmeside som tager 4 sekunder om at loade. Udnyt alle fordelene ved en JAMstack hjemmeside og hold dine kunder glade og loyale.

I denne artikel talte vi om, hvad en JAMstack hjemmeside er og hvordan den kan gavne brugere, der ønsker en hurtigere og skalerbar setup. Er du en af dem? Byg en gratis hjemmeside på JAMstack principper i dag! Slet ingen kodning er krævet.

Leute lesen auch

Bo, Cobiro's CEO and Ghazaleh, Cobiro's new COO
Welcome Ghazaleh, our new COO!

Company news

3 min read

What is jamstack
What is JAMstack? Your complete guide

Tips and inspiration

6 min read

Illustration of a person holding a tablet with lots of ideas
How to structure the perfect website

Tips and inspiration

3 min read

Starten Sie noch heute kostenlos!

Starten Sie noch heute kostenlos!

Jetzt loslegen
Starten Sie noch heute kostenlos!